Na zlepšenie našich služieb používame cookies. Viac informácií sa dozviete v dokumente Informácie o spracúvaní osobných údajov
Selaví Selaví
Selavi.sk Winecar & Foodcar Vinotéka Lomnica Vinárstvo ViaJur
Ponuka vína
Odporúčame
Aktuálné akcie
Najpredávanejšie vína
Chute monarchie
Top 10 pod 10
Talianska elita
Riesling vs Rizling
Naše novošľachtence
Someliérske balíky
Novoročný výpredaj
Podľa príležitosti
Večera vo dvojici
Párty pre priateľov
Pre náročnejších
Filmová noc
Podľa farby
Červené víno
Biele víno
Ružové víno
Prejsť na celú ponuku vína
-17 %
biele / červené, suché
BALÍČEK SLOVENSKÝCH VINÁROV
Na sklade
57,56 €
69,35 €
Doprava zadarmo od 50,00 €
Dodanie do 2 pracovných dní
Exkluzívna ponuka vín
Osobný odber v ten istý deň
Všetky vína
Giny, destiláty a oleje
Vinárstva
Naše vinárstvo ViaJur
Doprava a platba
Kontakt
Blog
Prihlásiť sa do účtu
Nemáte zriadený účet?
Registrujte sa a využite výhody registrovaného zákazníka.
{{ count }}
V košíku nemáte žiadne produkty
Zľava:
Celková suma:
Prejsť k nákupu
Menu
Ponuka vín
Doprava a platba
Odporúčame
Selavi Bratislava - Reštaurácia a vínotékaVínotéka LomnicaWine & Food CarVinárstvo ViaJur
Odporúčame
Aktuálné akcieNajpredávanejšie vínaChute monarchieTop 10 pod 10Talianska elitaRiesling vs Rizling Naše novošľachtence Someliérske balíkyNovoročný výpredaj
Podľa príležitosti
Večera vo dvojici Párty pre priateľov Pre náročnejších Filmová noc
Podľa farby
Červené vínoBiele vínoRužové víno
Prejsť na celú ponuku vína

Zoznam vinárstiev a značiek

A
Antinori

Antinori

Avignonesi

Avignonesi

B
Barone Ricasoli

Barone Ricasoli

Berta

Berta

Bodegas Muga

Bodegas Muga

Bott Frigyes

Bott Frigyes

C
Cazals

Cazals

Champagne Charles Heidsieck

Champagne Charles Heidsieck

Chateau Grand Bari

Chateau Grand Bari

Chateau Rúbaň

Chateau Rúbaň

Chateau Selešťany

Chateau Selešťany

Colle Massari

Colle Massari

Csernus

Csernus

E
Edi Simčič

Edi Simčič

F
Fabig

Fabig

Figula

Figula

Frescobaldi

Frescobaldi

Friedrich Willhelm Gymnasium Estate – Fritz Willi

Friedrich Willhelm Gymnasium Estate – Fritz Willi

Fundus Regius

Fundus Regius

Félsina

Félsina

G
Gere Tamás

Gere Tamás

H
Hans & Anita Nittnaus

Hans & Anita Nittnaus

Hengerics

Hengerics

Hirsch

Hirsch

J
Josef Fischer

Josef Fischer

K
Kasnyik - rodinné vinárstvo

Kasnyik - rodinné vinárstvo

L
La Marca

La Marca

Lisini

Lisini

M
MAD wine

MAD wine

Magula

Magula

Malé Divy

Malé Divy

Marchese Mazzei

Marchese Mazzei

Miroslav Fondrk

Miroslav Fondrk

Mrva & Stanko

Mrva & Stanko

N
Notte Rossa

Notte Rossa

P
Petra wines

Petra wines

Pio Cesare

Pio Cesare

Poliziano

Poliziano

R
Repa Winery

Repa Winery

Robert Weil

Robert Weil

S
Secondo Marco

Secondo Marco

Slovenskí vinári

Slovenskí vinári

T
Terra Parna

Terra Parna

Tiefenbrunner

Tiefenbrunner

V
Velkeer

Velkeer

ViaJur

ViaJur

Vinhor

Vinhor

Vino Rariga

Vino Rariga

Vinárstvo Tajna

Vinárstvo Tajna

W
Weingut Joh. Jos. Prum

Weingut Joh. Jos. Prum

Weingut Pichler-Krutzler

Weingut Pichler-Krutzler

Weingut Ratzenberger

Weingut Ratzenberger

Z
Zisola

Zisola

 Brancaia

 Brancaia

 Fontodi

 Fontodi

 Malatinszky kúria

 Malatinszky kúria

Z
Žitavské Vinice

Žitavské Vinice

Žufánek

Žufánek

Výhody nákupu v našom Selaví eshope

Vlastné vína VIAJUR za najlepšie ceny
Zistiť viac
Vysoko ratingové svetové vinárstva
Zistiť viac
Špičkové zahraničné a slovenské vína
Zistiť viac
Inšpirujte sa príbehmi
zo života
Blog
Vianoce – čas na poriadne víno
Mnoho ľudí okolo nás patrí medzi nadšencov vína a veľmi radi ho popíjajú pri každej príležitosti, ktorá sa im núka. Dobre je však vedieť, čo si na vianočný stôl položiť a čo nie. Osvedčené tipy prezrádza Miroslav Balla, hlavný someliér Selaví. K najkrajším sviatkom roka neodporúčame priniesť si k stolu víno, ktoré ste dostali náhodne od suseda, kúpili v akcii v supermarkete alebo si ho doma šetríte na poličke pekne vyložené už zopár rokov (to už bude vhodné asi maximálne na punč). Prichádza čas na výnimočné vína typu francúzske Champagne, vyzretý Tokaj, skvelá mohutná Frankovka z Rakúska alebo dobrý slovenský Riesling. Jednoducho vína na výnimočné príležitosti. Zvyky a kultúra stolovania počas Vianoc na našom území má veľkú tradíciu a už v dávnejších časoch si ľudia nechávali svoje najvzácnejšie vína a nápoje na najkrajšie sviatky v roku. Veľkú tradíciu má konzumácia mladých vín z aktuálneho ročníka. Treba mať však na pamäti, že vína tohto charakteru nie sú vždy ideálnym doplnkom k jedlám, keďže sú mladé a nemajú ešte vyzretý charakter. Keď sa už rozhodnete pri vianočnom vyprážaní kapra, miešaní šalátu alebo prípravy kapustnice použiť nejaké víno, ponúkame malé pomôcky: Kapor, losos, pstruh + Riesling, svieži Veltlín, ľahký Sauvignon blanc = kamaráti Kapustnica + mohutné červené víno typu Cabernet alebo Sangiovese = nepriatelia Pečené jahňacie, divina + Toskánske Chianti alebo slovenská odroda Dunaj = veľkí kamaráti Štrúdľa, krémové koláče a bábovka + sladký Tokaj alebo ľadové víno = čistí milenci Drvivá väčšina Slovákov pije šumivé víno iba na oslavu ukončenia roka a vítanie toho nového. Zásadná chyba, priatelia... Champagne, Prosecco, Sekt alebo Cava sú ideálnym začiatkom pre každú príležitosť počas roka. Tým, ktorí ešte nikdy neskúsili Champagne, neodporúčame, aby si ho otvárali. Jeho mohutná, ale elegantná chuť vám nemusí úplne vyhovovať. Skúste preto radšej ľahké Prosecco alebo slovenský sekt, pri ktorom vás pobaví jeho ľahkosť a ovocnosť a ešte k tomu aj ušetríte. Pre tých, ktorí už podľahli pokušeniu dobrého Champagne, je ideálnou príležitosťou na otvorenie ročníkovej fľaše (s tradičným označením Millésimé alebo Vintage). Nezabudnite pri tom na tvar pohára. V tomto prípade sa núka pohár s väčším otvorom a aj objemom. Ak sa rozhodnete aj pre párovanie s takýmto vínom, myslite na kombinácie s jemnou úpravou sladkovodných rýb, grilovaného homára alebo langustu, či delikátne predjedlá dozdobené hľuzovkou. A pri tých, čo si nevedia vynachváliť našu tradičnú večeru založenú na vyprážanom kaprovi, vrelo odporúčame lokálny rizling. Keďže kapor je typ ryby s pomerne výraznou chuťou a mastnou štruktúrou, dobre sa dopĺňa o biele víno s vyššou kyselinkou a minerálnym finišom. Ochutnajte novinku z nášho portfólia VIAJUR Rizling rýnsky 2018 zo Svätého Jura, ktorý spĺňa predpoklady na skvelý gastronomický zážitok v kruhu najbližšej rodiny. V našom e-shope už čoskoro.  
Čítať článok
Blog
Kaštieľ Pálffy ukrýva kus histórie aj úspešné vinárstvo
ViaJur vyprodukovalo červené vína, ktoré očarili aj multi-michelin chefa Neďaleko Bratislavy sa vo vinohradníckom mestečku Svätý Jur rozprestiera renesančné sídlo Kataríny Pálffyovej a Štefana Illésházyho z roku 1609. Historický klenot v týchto chvíľach prechádza rekonštrukciou a za svojou mohutnou bránou ukrýva viac, než si možno myslíte. V jeho pivničných priestoroch dokonca sídli aj mladé vinárstvo ViaJur, ktoré pred niekoľkými mesiacmi uviedlo na trh úspešnú líniu červených vín. Tá dokonca zaujala aj špičku svetovej gastronómie. Na samom konci námestia vo Svätom Jure sa nachádza neprehliadnuteľné renesančné sídlo Kataríny Pálffyovej a Štefana Illésházyho z prelomu 16. a 17. storočia.  Je nutné podotknúť, že práve na tomto mieste sa kedysi vinohradníci a vinári venovali výrobe vína už od 15. storočia, a tak v roku 2016 na túto tradíciu nadviazalo vinárstvo ViaJur, ktoré sídli v pivničných priestoroch Kaštieľa Pálffy.   Frankovku a Dunaj využijete nielen v slovenskej kuchyni Zaujímavosťou je, že vinárstvo ViaJur uviedlo na trh svoje prvé vlastné červené vína len pred- nedávnom – v roku 2020, a to odrody Frankovka modrá a Dunaj. Spomínané duo je zhodou okolností zo šťastného ročníka 2017 a premiérovo bolo vyrobené v limitovanom počte.                                                       V prvom rade musím vyzdvihnúť, že nové červené vína ViaJur sú napriek svojmu mladému veku veľmi elegantné až noblesné. Nájdete v nich ovocné tóny, odrodový charakter, ale aj stredne plnú chuť, ktorá je podporená dobrou kyselinou. Jednou z ich najlepších vlastností je aj to, že sú skvelým partnerom pre jedlá z lokálnej slovenskej kuchyne,“ prezrádza Miroslav Balla, hlavný someliér a zároveň obchodný riaditeľ distribučnej spoločnosti Selaví. A vie, o čom hovorí.                       Za spomenutie určite stojí aj minuloročný pop up v Hoteli Lomnica so svetovým šéfkuchárom, multi-michelin chefom Enricom Bartolinim, ktorý má na svojom konte až osem michelinských hviezd za svojich päť reštaurácií. Hviezdu svetovej gastronómie zaujali práve totožné vína natoľko, že ich párovanie povolil k jednotlivým chodom jeho ikonického menu „Back to my roots“ („Návrat ku koreňom“). Pre inšpiráciu a využiteľnosť párovania týchto vín aj mimo slovenskej kuchyne vám priblížime aj jednotlivé chody, ku ktorým boli napárované práve plné „červené“ z produkcie ViaJur.   Ako „winepairing“ k jednému z mäsových chodov, konkrétne k CHVOSTU Z BÝKA vybral slovenského novošľachtenca – odrodu Dunaj 2017. Ide o plné zamatové víno s obrovským potenciálom, ktoré strávilo jeden a pol roka vo francúzskych dubových sudoch vynikajúco podčiarklo sofistikovanosť podávaného chodu. Po rozležaní v pohári sa vám otvorí široká paleta chutí a vôní. Komplexné víno doplňuje elegantná kyselina a dobrý pomer alkoholu a jemných tanínov. Víno má výborný zrejúci potenciál a poteší nejedného zberateľa vín. Výnimočným momentom bolo však aj ďalšie zvolené párovanie z produkcie ViaJur – s Frankovkou modrou 2017. Bartolini ju napároval dokonca k svojmu ikonickému jedlu – k RIZOTU, ktoré je už nejaký ten rok jeho „Crème de la Crème“. Odrodový prejav frankovky v spojení s novým barikovým sudom niesol vo vôni obrovskú eleganciu. Šťavnatý prejav kôstkového ovocia prelínajúci sa s jemnými tónmi vanilky boli pre Enrica to správne harmonické spojenie.   Ak by ste chceli rovnako vyskúšať Frankovku modrú alebo Dunaj z produkcie ViaJur a využiť ich rozsiahly potenciál chutí aj k vlastným pripravovaným jedlám, stačí navštíviť náš e-shop Selaví. O 48 hodín si môžete tieto vína vychutnávať priamo v pohodlí svojho domova.     
Čítať článok
Blog
Vianoce – čas na poriadne víno
Mnoho ľudí okolo nás patrí medzi nadšencov vína a veľmi radi ho popíjajú pri každej príležitosti, ktorá sa im núka. Dobre je však vedieť, čo si na vianočný stôl položiť a čo nie. Osvedčené tipy prezrádza Miroslav Balla, hlavný someliér Selaví. K najkrajším sviatkom roka neodporúčame priniesť si k stolu víno, ktoré ste dostali náhodne od suseda, kúpili v akcii v supermarkete alebo si ho doma šetríte na poličke pekne vyložené už zopár rokov (to už bude vhodné asi maximálne na punč). Prichádza čas na výnimočné vína typu francúzske Champagne, vyzretý Tokaj, skvelá mohutná Frankovka z Rakúska alebo dobrý slovenský Riesling. Jednoducho vína na výnimočné príležitosti. Zvyky a kultúra stolovania počas Vianoc na našom území má veľkú tradíciu a už v dávnejších časoch si ľudia nechávali svoje najvzácnejšie vína a nápoje na najkrajšie sviatky v roku. Veľkú tradíciu má konzumácia mladých vín z aktuálneho ročníka. Treba mať však na pamäti, že vína tohto charakteru nie sú vždy ideálnym doplnkom k jedlám, keďže sú mladé a nemajú ešte vyzretý charakter. Keď sa už rozhodnete pri vianočnom vyprážaní kapra, miešaní šalátu alebo prípravy kapustnice použiť nejaké víno, ponúkame malé pomôcky: Kapor, losos, pstruh + Riesling, svieži Veltlín, ľahký Sauvignon blanc = kamaráti Kapustnica + mohutné červené víno typu Cabernet alebo Sangiovese = nepriatelia Pečené jahňacie, divina + Toskánske Chianti alebo slovenská odroda Dunaj = veľkí kamaráti Štrúdľa, krémové koláče a bábovka + sladký Tokaj alebo ľadové víno = čistí milenci Drvivá väčšina Slovákov pije šumivé víno iba na oslavu ukončenia roka a vítanie toho nového. Zásadná chyba, priatelia... Champagne, Prosecco, Sekt alebo Cava sú ideálnym začiatkom pre každú príležitosť počas roka. Tým, ktorí ešte nikdy neskúsili Champagne, neodporúčame, aby si ho otvárali. Jeho mohutná, ale elegantná chuť vám nemusí úplne vyhovovať. Skúste preto radšej ľahké Prosecco alebo slovenský sekt, pri ktorom vás pobaví jeho ľahkosť a ovocnosť a ešte k tomu aj ušetríte. Pre tých, ktorí už podľahli pokušeniu dobrého Champagne, je ideálnou príležitosťou na otvorenie ročníkovej fľaše (s tradičným označením Millésimé alebo Vintage). Nezabudnite pri tom na tvar pohára. V tomto prípade sa núka pohár s väčším otvorom a aj objemom. Ak sa rozhodnete aj pre párovanie s takýmto vínom, myslite na kombinácie s jemnou úpravou sladkovodných rýb, grilovaného homára alebo langustu, či delikátne predjedlá dozdobené hľuzovkou. A pri tých, čo si nevedia vynachváliť našu tradičnú večeru založenú na vyprážanom kaprovi, vrelo odporúčame lokálny rizling. Keďže kapor je typ ryby s pomerne výraznou chuťou a mastnou štruktúrou, dobre sa dopĺňa o biele víno s vyššou kyselinkou a minerálnym finišom. Ochutnajte novinku z nášho portfólia VIAJUR Rizling rýnsky 2018 zo Svätého Jura, ktorý spĺňa predpoklady na skvelý gastronomický zážitok v kruhu najbližšej rodiny. V našom e-shope už čoskoro.  
Čítať článok
Blog
Kaštieľ Pálffy ukrýva kus histórie aj úspešné vinárstvo
ViaJur vyprodukovalo červené vína, ktoré očarili aj multi-michelin chefa Neďaleko Bratislavy sa vo vinohradníckom mestečku Svätý Jur rozprestiera renesančné sídlo Kataríny Pálffyovej a Štefana Illésházyho z roku 1609. Historický klenot v týchto chvíľach prechádza rekonštrukciou a za svojou mohutnou bránou ukrýva viac, než si možno myslíte. V jeho pivničných priestoroch dokonca sídli aj mladé vinárstvo ViaJur, ktoré pred niekoľkými mesiacmi uviedlo na trh úspešnú líniu červených vín. Tá dokonca zaujala aj špičku svetovej gastronómie. Na samom konci námestia vo Svätom Jure sa nachádza neprehliadnuteľné renesančné sídlo Kataríny Pálffyovej a Štefana Illésházyho z prelomu 16. a 17. storočia.  Je nutné podotknúť, že práve na tomto mieste sa kedysi vinohradníci a vinári venovali výrobe vína už od 15. storočia, a tak v roku 2016 na túto tradíciu nadviazalo vinárstvo ViaJur, ktoré sídli v pivničných priestoroch Kaštieľa Pálffy.   Frankovku a Dunaj využijete nielen v slovenskej kuchyni Zaujímavosťou je, že vinárstvo ViaJur uviedlo na trh svoje prvé vlastné červené vína len pred- nedávnom – v roku 2020, a to odrody Frankovka modrá a Dunaj. Spomínané duo je zhodou okolností zo šťastného ročníka 2017 a premiérovo bolo vyrobené v limitovanom počte.                                                       V prvom rade musím vyzdvihnúť, že nové červené vína ViaJur sú napriek svojmu mladému veku veľmi elegantné až noblesné. Nájdete v nich ovocné tóny, odrodový charakter, ale aj stredne plnú chuť, ktorá je podporená dobrou kyselinou. Jednou z ich najlepších vlastností je aj to, že sú skvelým partnerom pre jedlá z lokálnej slovenskej kuchyne,“ prezrádza Miroslav Balla, hlavný someliér a zároveň obchodný riaditeľ distribučnej spoločnosti Selaví. A vie, o čom hovorí.                       Za spomenutie určite stojí aj minuloročný pop up v Hoteli Lomnica so svetovým šéfkuchárom, multi-michelin chefom Enricom Bartolinim, ktorý má na svojom konte až osem michelinských hviezd za svojich päť reštaurácií. Hviezdu svetovej gastronómie zaujali práve totožné vína natoľko, že ich párovanie povolil k jednotlivým chodom jeho ikonického menu „Back to my roots“ („Návrat ku koreňom“). Pre inšpiráciu a využiteľnosť párovania týchto vín aj mimo slovenskej kuchyne vám priblížime aj jednotlivé chody, ku ktorým boli napárované práve plné „červené“ z produkcie ViaJur.   Ako „winepairing“ k jednému z mäsových chodov, konkrétne k CHVOSTU Z BÝKA vybral slovenského novošľachtenca – odrodu Dunaj 2017. Ide o plné zamatové víno s obrovským potenciálom, ktoré strávilo jeden a pol roka vo francúzskych dubových sudoch vynikajúco podčiarklo sofistikovanosť podávaného chodu. Po rozležaní v pohári sa vám otvorí široká paleta chutí a vôní. Komplexné víno doplňuje elegantná kyselina a dobrý pomer alkoholu a jemných tanínov. Víno má výborný zrejúci potenciál a poteší nejedného zberateľa vín. Výnimočným momentom bolo však aj ďalšie zvolené párovanie z produkcie ViaJur – s Frankovkou modrou 2017. Bartolini ju napároval dokonca k svojmu ikonickému jedlu – k RIZOTU, ktoré je už nejaký ten rok jeho „Crème de la Crème“. Odrodový prejav frankovky v spojení s novým barikovým sudom niesol vo vôni obrovskú eleganciu. Šťavnatý prejav kôstkového ovocia prelínajúci sa s jemnými tónmi vanilky boli pre Enrica to správne harmonické spojenie.   Ak by ste chceli rovnako vyskúšať Frankovku modrú alebo Dunaj z produkcie ViaJur a využiť ich rozsiahly potenciál chutí aj k vlastným pripravovaným jedlám, stačí navštíviť náš e-shop Selaví. O 48 hodín si môžete tieto vína vychutnávať priamo v pohodlí svojho domova.     
Čítať článok
Všetky články
Doprava zadarmo od 50,00 €
Dodanie do 2 pracovných dní
Exkluzívna ponuka vín
Osobný odber v ten istý deň
O nákupe
Obchodné podmienkyReklamačné podmienkyOchrana osobných údajov
Reklamačný formulárKontakt
Doprava a platba
Platba kartou - 24 PayPlatba v hotovostiPlatba na dobierku
Dodanie kuriérom SDSOsobný odber v Ivanke pri Dunaji
info@selavi.sk +421 905 541 821
Po - Pia: 09.00 - 17.00
Selaví
Nezmeškajte výhodné ponuky
Sledujte nás:
Copyright © 2021 Pálffyovský kaštieľ, a.s..
Tvorba výkonných internetových obchodov od RIESENIA.com
Nájdené kategórie
Vinárstvo
Nájdené produkty
{{ product.custom_info }}
{{ product.status_name }}
Zobraziť všetkých {{ matchesCount }} výsledkov
Žiadne výsledky

Prihlásenie do účtu

Nemáte vytvorený účet?
Využite výhody prihlásených zákazníkov.
Prejsť na registráciu
Úspešne ste sa prihlásili.